Zupa Rybna
Składniki:
· 50 dag filetów z dorsza karmazyna (lub innej ryby,o łagodnym smaku)
· 3 szklanki rosołu (instant)
· 4 małe marchewki
· 2 pory
· 1 mały seler
· 1 pęczek natki pietruszki
· 1/2 cytryny
· biały pieprz z młynka
Sposób przygotowania:
· Dokładnie opłukać filety rybne,skropić sokiem z cytryny,odstawić najlepiej pod przykryciem do zmacerowania.
· Pokroić marchewki w cienkie plasterki,por w cienkie talarki,a seler najpierw w
· plasterki,a następnie w cienkie paski.
· Zagotować w garnku 3 szklanki rosołu (instant).Wrzucić pokrojone warzywa na 5 minut do lekko wrzącego rosołu.
· Podzielić filety z dorsza na małe kawałki,wrzucić do zupy.Całość gotować 5 minut na bardzo małym ogniu,aby mięso rybne się nie rozpadło.
· Pęczek natki pietruszki drobno posiekać,Doprawić zupę do smaku solą i białym pieprzem.
· Przelać gotową zupę rybną z warzywami do 4 talerzy,przed podaniem posypać natką pietruszki. Możemy dodatkowo podać świeże białe pieczywo.
ArQ