ZUPA RYBNA.doc

(29 KB) Pobierz

Zupa Rybna

 

 

Składniki:

·         50 dag filetów z dorsza karmazyna (lub innej ryby,o łagodnym smaku)

·         3 szklanki rosołu (instant)

·         4 małe marchewki

·         2 pory

·         1 mały seler

·         1 pęczek natki pietruszki

·         1/2 cytryny

·         biały pieprz z młynka

 

Sposób przygotowania:

·         Dokładnie opłukać filety rybne,skropić sokiem z cytryny,odstawić najlepiej pod przykryciem do zmacerowania.

·         Pokroić marchewki w cienkie plasterki,por w cienkie talarki,a seler najpierw w

·         plasterki,a następnie w cienkie paski.

·         Zagotować w garnku 3 szklanki rosołu (instant).Wrzucić pokrojone warzywa na 5 minut do lekko wrzącego rosołu.

·         Podzielić filety z dorsza na małe kawałki,wrzucić do zupy.Całość gotować 5 minut na bardzo małym ogniu,aby mięso rybne się nie rozpadło.

·         Pęczek natki pietruszki drobno posiekać,Doprawić zupę do smaku solą i białym pieprzem.

·         Przelać gotową zupę rybną z warzywami do 4 talerzy,przed podaniem posypać natką pietruszki. Możemy dodatkowo podać świeże białe pieczywo.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin