Szarlotka z budyniem:3 szkl mąki 1-2kg jabłek1 niepełna szkl cukru1 margaryna1 jajko 1 żółtko2 łyżeczki proszku do pieczenia1 budyń śmietankowy[duży na 3/4l mlekaMąkę rozetrzeć rękoma z margaryna i cukrem. Dodać proszek i jajkaZagnieść ciasto, podzielić na 2 części .Jedną część rozwałkować wyłożyć na blachę. Wcześniej obrać jabłka, zetrzeć na tarce jarzynowej, posypać cukrem i cynamonem. Gdy puszczą sok ,odcisnąć wyłożyć na posypany mąka placek. Na jabłka wyłożyć ugotowany ciepły budyń. Na wierzch rozwałkować i wyłożyć druga część ciasta. Pięć na złoty kolor. po ostygnięciu najlepiej na noc zawinąć ciasto w worek foliowy żeby ciasto skruszało nie chować do lodówki bo nie skruszeje. Przed podaniem posypać cukrem pudrem
akinorew12