·
· Cukier Królewski
· 300 g wiśni lub czereśni
· 2cl wiśniówki
· 25 g wiórek kokosowych
· 2 jajka 30g mąki
· 1/8 l mleka
· 1/8 l śmietany
· 1 łyżka Cukru Pudru 50g masła
· 100 g Cukru Królewskiego
Formę posmarować masłem i posypać 2-3 łyżkami Cukru Królewskiego. Wydrylowane czereśnie ułożyć na dnie, polać wiśniówką i posypać wiórkami kokosowymi. Z jajek, mąki, mleka, śmietany i cukru wyrobić rzadkie ciasto i przelać do formy. Pozostałą część masła rozłożyć w cienkich plasterkach na wierzchu. Formę włożyć do piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 180oC, piec przez ok. godzinę. Posypać Cukrem Pudrem Królewskim. Podawać na gorąco.
acg1