Przepisy ze znanych barów.doc

(57 KB) Pobierz
Pizza Tonno

Pizza Tonno

 

Czas przygotowania: maksymalnie 2,5 godz. - zależnie od

wariantu

Ilość porcji: 2

Składniki:

200 g mozzarelli

puszka tuńczyka w oleju

2 małe cebule

(patrz także składniki ciasta i sosu)

Sposób przyrządzania:

Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM

rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Oba placki

posypać serem mozzarellą,

a na wierzchu rozłożyć odsączonego i rozdrobnionego

tuńczyka oraz pokrojoną w piórka cebulę. Piec około 20

minut w temperaturze 180 stopni.

 

 

Pizza Hiszpańska

 

Czas przygotowania: Maksymalnie 2,5 h - zależnie od wariantu

Ilość porcji: 2

Składniki:

100 g mozzarelli

(patrz także składniki ciasta i sosu)

50 g filecików anchois

2 łyżki orzeszków ziemnych

2 łyżki rodzynek

3 duże cebule

mielone chilli

Sposób przyrządzania:

Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić

SOS POMIDOROWY. Oba placki posypać serem

mozzarellą.

Na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry cebule, małe kawałki

odsączonych anchois, rodzynki i orzeszki ziemne.

Posypać chilii. Piec przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.

 

 

Pizza Wegetariańska

 

Czas przygotowania: Maksymalnie 2,5 h - zależnie od

wariantu

Ilość porcji: 2

Składniki:

200 g mozzarelli

(patrz także składniki ciasta i sosu)

2 pomidory

2 małe cebule

5 -6 szparagów lub 10 - 12 różyczek brokułów

Sposób przyrządzania:

Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM

rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Oba placki

posypać serem mozzarellą.

Na wierzchu układać plasterki pomidorów, pokrojoną w

piórka cebulę oraz ugotowane wcześniej - najlepiej na

parze - szparagi, przekrojone na połówki bądź życzki

brokułów. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.

 

 

Pizza Alpejska

 

Czas przygotowania: maksymalnie 2,5 godz - zależnie od wariantu

Ilość porcji: 2

Składniki:

100 g mozzarelli

200 g leśnych grzybów

2 cebule

łyżka oliwy z oliwek

sos biały:

2 łyżki masła

2 łyżki mąki

ł szklanki mąki

125 g kwaśnej śmietany

sól, biały pieprz, tymianek

Sposób przyrządzania:

Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Oba placki posypać serem mozzarella.

Przygotować biały sos: masło rozpuścić, wymieszać z mąką, nie zdejmując z ognia rozprowadzić z zimnym

mlekiem. Chwilę podgrzewać.

Wystudzić i wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku. Cebule pokroić w kostkę, grzyby na plasterki, smażyć

2-3 minuty na oliwie.

Przygotowane placki polać sosem i ułożyć na nich grzyby. Piec 20 min w temperaturze 180 stopni.

 

 

Składy pozostałych pizz:

Italia: ser, oliwki, bazylia, oregano

Bolognese: ser, bolonese, cebula

Romana: ser, szynka, pieczarki, pomidor

Hawajska: ser, szynka, ananas

Bruno: ser, salami, pieczarki

Cipolla: ser, szynka, salami, czosnek

Polla: ser, tuńczyk, cebula

Verona: ser, szynka, salami, cebula

Rustica: ser, salami, baleron, cebula, jajko, oregano

Fungihi di bosco: ser, pieczarki, czosnek

Tuna: ser, tuńczyk, pieczarki, cebula

Oregano: ser, szynka, pieczarki, papryka, oregano

Parfetto: ser, tuńczyk, papryka, peperoni

Americana: ser, salami, papryka, czosnek, pomidory, chili

Palermo: ser, szynka, salami, peperoni, oliwki

Quatro stagioni: ser, szynka, salami, pieczarki, papryka

Pinoccio: ser, bolognese, cebula, brokuły, kukurydza

Diavolo: ser, szynka, salami, pieczarki, cebula

Primavera: ser, szynka, salami, papryka, peperoni

Capricciosa: ser, szynka, pieczarki, oliwki, pomidor

Uno: ser, bolognese, pieczarki, papryka, cebula, brokuły, kukurydza

Amino: ser, bolognese, pieczarki, papryka, kukurydza

Mexicana: ser, salami, pieczarki, papryka, cebula, czerwona fasola, chili

Calzone Napoli: ser, szynka, salami, pieczarki, papryka, oliwki, chili, bazylia(najlepiej aby ja zawin¹ã)

Giardinierra: ser, szynka, salami, pieczarki, papryka, cebula, kukurydza

Pronto: ser, szynka, baleron, boczek, pieczarki, jajko

Dyrektor: ser, szynka, salami, pieczarki, papryka, cebula, czosnek, peperoni, chili

Quatro fromaggi: ser, cztery rodzaje sera, oregano

Romulus: ser, szynka, pieczarki, papryka, brokuły, kukurydza, groszek

Frutti di mare: ser, owoce morza (kalmary, małże, krewetki), czosnek, oliwki

Fiorentina: ser, czosnek, jajko, szpinak, oregano

Rocki: ser, szynka, salami, baleron, boczek, bolognese, pieczarki, cebula, jajko

Pascatora: ser, tuńczyk, anchois (słone sardynki), owoce morza, czosnek

Mix: ser, szynka, salami, baleron, boczek, pieczarki, papryka, cebula, jajko, peperoni, oliwki, parmezan

Shoarma: ser, shoarma, cebula, papryka, pieczarki

Pompea: ser, kurczak, cebula, pieczarki, papryka

Wiejska: ser, Kurczak, cebula kukurydza, czerwona fasola, peperoni, chili

Maestro: ser, kurczak, szynka, czosnek, papryka, oregano

Kebab: ser, kebab z kurczaka, cebula

Peperoni: ser, peperoni, cebula

Andaluzyjska: ser, oliwki, mięso

Uśmiech Boryny: ser, kiełbasa, pieczarki, cebula

Barbacue: ser, bekon, kawałki kurczaka, cebula,

Boryna na Hawajach: ser, 1 polowa: szynka, ananas, kukurydza, dodatkowy ser; 2 polowa: Kiełbasa, pieczarki, cebula

Carbonara: ser, bekon, pieczarki, cebula, dodatkowy ser (sos śmietanowy zamiast pomidorowego)

Kurczak Boryny: ser, kawałki kurczaka, cebula, czerwona papryka

Piekielny kurczak: ser, kurczak, bekon, cebula i papryka piri piri

Tropikalny kurczak: ser, kurczak, bekon, ananas i cebula

Aragoñska: ser, 1 połowa: szynka, bekon, kukurydza, ananas, 2 połowa: mięso, oliwki, pieczarki,

czerwona papryka

Ekskluzywna: ser, szynka, pieczarki, czerwona papryka, kukurydza

Jalapeño: ser, mięso, bekon, czerwona papryka, cebula,

Salamanka: ser, czarne oliwki, bekon, szynka, czerwona papryka,

Indyjska: ser, sos śmietanowy; sos curry, ser, kurczak, ananas, cebula, przyprawy indyjskie w saszetce

Meksykañska: ser, mięso, bekon, kukurydza, papryka czerwona, papryka ostra piri piri

 

 

Pizza - sos pomidorowy

 

Czas przygotowania: 5 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

2 łyżki pasty pomidorowej

2 łyż...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin