Zielony makaron.doc

(346 KB) Pobierz
Zielony makaron

Zielony makaron

 


* makaron tagliatelle – 60 g
* kilka różyczek brokuł
* pół małej cukinii
* mały zielony ogórek gruntowy
* garść groszku (u mnie mrożony)
* cebulka dymka ze szczypiorkiem
* uprażone pestki dyni- łyżeczka
* ser żółty starty
* pół ząbka czosnku,
* sól, pieprz

 


Ugotować makaron al dente.
W czasie gotowania makaronu umyć warzywa, pokroić w plastry cukinię i podsmażyć ją na odrobieni oliwy z posiekanym czosnkiem. Brokuły i groszek ugotować na parze. Ogórek pokroić w kostkę lub plasterki, cebulkę posiekać. Warzywa wymieszać z makaronem, przyprawić, posypać pestkami dyni i serem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin