Risotto ze szparagami.doc

(328 KB) Pobierz
Risotto ze szparagami

Risotto ze szparagami

 

składniki

·         800 g szparagów

·         4 łyżki masła extra

·         1 cebula

·         450 g ryżu białego

·         125 ml wina białego półwytrawnego

·         750 ml rosołu wołowego

·         4 łyżki startego parmezanu

·         sól biała

·         pieprz

 

Sposób przygotowania

1.     Obierz szparagi i pokrój.

2.     Posiekaną cebulę zeszklij na maśle.

3.     Dołóż szparagi i duś 15 minut.

4.     Przełóż całość do garnka, dodaj ryż gotuj mieszając 2 minuty.

5.     Dodaj wino, zamieszaj i poczekaj aż zostanie wchłonięte przez ryż.

6.     Dodaj pozostałe masło i parmezan.

7.     Dodaj sól i pieprz.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin