Bagietka na ciepło.rtf

(6 KB) Pobierz
Bagietka na ciep³o

Bagietka na ciepło

 

Składniki na 4 porcje:

bagietka

4 małe pomidorki

20 dag szynki w plasterkach

krążek sera camembert

15 dag pieczarek

półczka szczypiorku

4 listki sałaty

łka oleju

łeczka masła

pół łyżeczki musztardy

 

Zacznij od przygotowania pieczarek - umyj je, osącz i pokrój w cienkie plasterki. Teraz lekko zrumień je na oleju.

 

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Sałatę i szczypiorek umyj, osusz, szczypiorek drobno posiekaj, a sałatę porwij na kawałki.

 

Przekrój buł. Masło rozetrzyj z musztardą i cienko posmaruj nim buł. Spód obłóż szynką, serem i pieczarkami, po czym przykryj wierzchnią częścią. Bagietkę wstaw do nagrzanego piekarnia. Gdy ser się zacznie topić, kanapkę wyjmij z piekarnika.

 

Ciepłą bagietkę udekoruj sałatą i pomidorami, posyp posiekanym szczypiorkiem. Przed podaniem podziel na mniejsze porcje.

 

Bagietkę możesz zastąpić czterema małymi podłnymi bułeczkami, tzw. paluszkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin