Sos bolognese.doc

(19 KB) Pobierz
Sos bolognese

Sos bolognese
6 plasterków wędzonego boczku,
1 cebula,
1 marchewka,
sól
1/2 selera,
10 dag mielonej wołowiny,
5 dag kurzej wątróbki,
2 łyżki masła,
łyżka ketchupu,
3/4 szklanki białego wytrawnego wina,
3/4 szklanki rosołu,
pieprz

Boczek pokroić na małe kawałki i lekko zrumienić na maśle Dodać posiekaną cebulę, marchewkę i seler. Gdy cebula będzie miękka dodać wołowinę i smażyć, ciągle mieszając, aż straci kolor surowego mięsa. Dodać posiekaną wątróbkę i smażyć przez 3 min. Dodać ketchup, wino i rosół. Dusić pod przykryciem około 1/2 godz. Podawać do makaronu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin