Naleśniki po Meksykańsku
(Przepis na 8-m naleśników)
Produkty:
· placki Pita
· papryka – szt. 3 (papryka żywa)
· kurczak – cały (pieczony)
· czerwona fasola – (puszka)
· ogórki kiszone – (mały słoik)- ogórki starte
· cebula – szt. 5 (pokrojona w grube plastry)
· śmietana 22% - słodka, gęsta
· ketchup ostry lub sos pomidorowy
· oliwa z oliwek (do smażenia)
pokroić paprykę w plasterki;
kurczaka na plasterki jw.;
cebula w kółka
Na małym ogniu wysmażyć ww. składniki na oliwce ok. 1 godz.; podgrzać placki (w piekarniku lub w kuchence mikrofalowej). Do farszu dodać ogórki, fasolę i polać ketchupem.
Zalecenie:
Danie podawać z piwem(chłodzonym).
slawekcov1