Cukinie.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
5856719 UNPDF
Cukinie
Składniki:
- 10 dag cukinii - 4 ząbki czosnku - świeży tymianek - olej słonecznikowy - oliwa z oliwek
extra virgin - sól, pieprz
Sposób wykonania:
Piekarnik nagrzewamy do 120ºC. Umyte, wytarte do sucha cukinie kroimy na kawałki - 3
cm. Obsmażamy na oleju czosnek na bardzo lekko złoto, uważając by go nie przypalić,
następnie dorzucamy cukinię i smażymy je ze wszystkich stron, mieszając około 5 minut.
Usmażone, lekko przyciskamy na patelni widelcem, by je odcisnąć z tłuszczu. Tłuszcz
odlewamy, cukinie solimy, pieprzymy i wraz z czosnkiem układamy ciasno, ale delikatnie
w słoikach i zalewamy oliwą. Słoiki wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Podajemy na
przystawkę, w temperaturze pokojowej, posypane świeżo zmielonym pieprzem.
Plik z chomika:
t500
Inne pliki z tego folderu:
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Żurek z chrzanem i śmietaną.pdf
(73 KB)
Żurek po kielecku.pdf
(85 KB)
Żurek na skrzydełku.pdf
(43 KB)
Żurek.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
330 Ciast
Balerony
Boczki
Ewa Wachowicz-przepisy
Kawa
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin