Pieczarki z nadzieniem.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
39756075 UNPDF
Pieczarki z nadzieniem
Składniki Przepis
kilkanaście dużych pieczarek
kartonik sera feta
biała część pora
sól, pieprz
masło, olej
Pieczarki oczyścić, wykroić nóżki, ale nie wyrzucać.
Pora pokroić w krótkie cienkie paseczki, poddusić na
maśle, dorzucić pokrojone nóżki pieczarek i udusić
razem na miękko. Ostudzić i wymieszać razem z
fetą, odrobiną soli i sporą porcją pieprzu.
Do każdej lekko oprószonej solą pieczarki nałożyć
porcję farszu i zawinąć delikatnie w posmarowaną
olejem folię do pieczenia.
Piec na niezbyt mocno rozgrzanym grilu po kilka
minut z każdej strony. Temperatura nie powinna być
zbyt wysoka, gdyż feta może się zwarzyć. Grzyby
nie mogą też być zbyt szczelnie zawinięte w folię,
gdyż puszczą zbyt dużo soku. Pieczarki powinny po
prostu zmięknąć, a nadzienie rozgrzać się.
Udanego grilowania.
Plik z chomika:
t500
Inne pliki z tego folderu:
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Żurek z chrzanem i śmietaną.pdf
(73 KB)
Żurek po kielecku.pdf
(85 KB)
Żurek na skrzydełku.pdf
(43 KB)
Żurek.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
330 Ciast
Balerony
Boczki
Ewa Wachowicz-przepisy
Kawa
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin