Pasztet bez pieczenia.rtf

(6 KB) Pobierz
Pasztet bez pieczenia

Pasztet bez pieczenia

 

Składniki na 4 porcje:

40 dag wątróbek drobiowych

cebula

ka

4 jaja

2 łki oleju

2 łeczki śmietanki 22-proc.

l, biały pieprz

łka winiaku

2 łki posiekanej natki pietruszki

 

tróbki opłucz, starannie odsącz i usuńuszcz oraz żki. Jaja ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Cebulę obierz i bardzo dokładnie posiekaj. Rozgrzej olej, włóżtróbki obtoczone w mące, smaż na średnim ogniu, by dosmaży się w środku, ale zbyt się nie zrumieniły. Posól i zdejmij z patelni.

 

Na pozostałym oleju usmaż cebulę, ażdzie przezroczysta. Wątróbki i cebulę zmiksuj lub przetrzyj przez sito, dopraw solą, pieprzem, wlej winiak, śmietankę i wsyp natkę. Wymieszaj z jajami.

 

Taki pasztet świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, możesz go też podawać na ciepło.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin