CANNELLONI.doc

(21 KB) Pobierz
CANNELLONI

CANNELLONI

 

 

SOS BESZAMELOWY

 

1łyżka mąki

1 łyżka masła

½ litra mleka

100g sera parmezanu

 

FARSZ:

600g mielonej wołowiny

3 gałązki selera naciowego

1 cebula

3 ząbki czosnku

1 liść laurowy

1 puszka pomidorów  -4-5 pomidorów

2 łyżki oliwy

½ szklanki czerwonego wina

1łyżeczka słodkiej papryki w proszku

1 łyżka masła

200g sera mozzarelli

 

FARSZ:

 

Na rozgrzaną patelnie nalać oliwy dać drobno posiekaną cebule

Czosnek oraz mięso –smażyć. Do usmażonego mięsa dać posiekane

drobno pomidory bez skórki. Posiekać drobno seler dać na patelnie

wszystko dobrze wymieszać dolać  wina dodać liść laurowy, sól,

pieprz dusić aż całość odparuje i zrobi się gęsty sos.

 

NALEŚNIKI.

Do garnka dać mąki jajko dolać wody gazowanej wymieszać UPIEC.

SOS

Do garnka dać masło, mąkę i zrobić białą zasmażkę. Zdjąć garnek

z ognia wlać zimne mleko cały czas mieszać. Dać garnek na gaz

dodać starty ser parmezanowy i zrobić gęsty sos .

Do ostudzonego farszu wbić całe jajko dobrze wymieszać.

Farsz nakładać do naleśników i zawijać jak krokieta.

Na wysmarowaną blaszkę ułożyć naleśniki polać sosem

Beszamelowym ułożyć na tym ser mozzarelli.

Dać do piekarnika i piec do zarumienienia.

 

SMACZNEGO!!!

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin