SKŁADNIKI :
8 bułeczek czerstwych
1 szklanka mleka
2 jaja
3 łyżki mąki krupczatki
2 łyżeczki bułki tartej
1 cebula
150 g słoniny wędzonej
2 łyżki masła
natka pietruszki, sól, pieprz.
Pokroić bułki w kostki, na patelni rozgrzać masło i dać cebulę
udusić na złoty kolor teraz dodać kostki bułki i chwile dusić.
Pokrojoną pietruszkę wsypać na patelnie i dusić 2-3 min.
Dolać szklankę mleka. Wszystko to dobrze ostudzić aby w czasie
dodawania jajek nie ścięły się. Dodać jedno żółtko i jedno całe
jajko. Wszystko wymieszać i odstawić na 30 min aby ostygło.
1 główka kapusty
2 cebule
2 łyżki smalcu
1 surowy ziemniak
1 cytryna kminek
Do garnka dać 2 łyżki smalcu i roztopić dodać cebule i udusić
Dodać kapustę i kminek wszystko podlać ½ szkl.wody
i dusić około 20 min.
Anitra_