SANDACZ Z KISZONYMI.doc

(20 KB) Pobierz
SANDACZ Z KISZONYMI

SANDACZ  Z  KISZONYMI

          OGÓRKAMI 

SKŁADNIKI:

1kg sandacza

1litr bulionu rybnego

3kiszone ogórki

1szkl. kwasu spod ogórków

6-7 prawdziwków

1cebula

1pietruszka korzeń

pęczek koperku

1łyżka mąki

1łyżka masła

sok z cytryny    sól  biały pieprz

 

Do garnka włożyć dzwony sandacza dodać grzyby, pokrojoną

Cebulę, ogórki,  połowę  pietruszki  i zalać to bulionem rybnym

I gotować około 15 min Rozpuści na patelni  masło dodać łyżkę

mąki i zrobić białą zasmażkę .Zdjąć patelnie z ognia i wlać do niej

1szkl kwasu spod ogórków mieszając aby nie było grud .Zasmażkę

wlać do garnka i dusić jeszcze 10-15min.

Na 2-3min przed końcem gotowania wlać sok z cytryny

Dodać drobno pokrojony koperek i pieprz.

Dzwony sandacza delikatnie wyjąć i ułożyć na ciepły pół misek.

SMACZNEGO!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin