SKŁADNIKI:
1kg sandacza
1litr bulionu rybnego
3kiszone ogórki
1szkl. kwasu spod ogórków
6-7 prawdziwków
1cebula
1pietruszka korzeń
pęczek koperku
1łyżka mąki
1łyżka masła
sok z cytryny sól biały pieprz
Do garnka włożyć dzwony sandacza dodać grzyby, pokrojoną
Cebulę, ogórki, połowę pietruszki i zalać to bulionem rybnym
I gotować około 15 min Rozpuści na patelni masło dodać łyżkę
mąki i zrobić białą zasmażkę .Zdjąć patelnie z ognia i wlać do niej
1szkl kwasu spod ogórków mieszając aby nie było grud .Zasmażkę
wlać do garnka i dusić jeszcze 10-15min.
Na 2-3min przed końcem gotowania wlać sok z cytryny
Dodać drobno pokrojony koperek i pieprz.
Dzwony sandacza delikatnie wyjąć i ułożyć na ciepły pół misek.
SMACZNEGO!!!
Anitra_