SZASZŁYKI.doc

(19 KB) Pobierz
SZASZŁYKI

SZASZŁYKI

SKŁADNIKI:

1kg wołowiny beż kości

4 cebule

2 czerwone papryki

1 szk. Oleju słonecznikowego lub oliwy

sól, pieprz do smaku

 

Mięso kroimy w poprzeg włókien w grube duże plastry.

Plastry kroimy w dużą kostkę.

Kładziemy to wszystko do miski, zalewamy olejem, pieprzem

I dodajemy trochę soli-marynujemy godzinę.

Po ok. 1 godzinie dodajemy krążki cebuli i paprykę znów

Odstawiamy na 1 godzinę.

Gdy wszystko przeszło marynatą nawlekamy na szaszłyki

(mięso, cebula, papryka, mięso itd.)

W   CZASIE  PIECZENIA   SZASZŁYKI   SMARUJEMY   OLEJEM

Obracając szaszłyki piec ok. 20-30min.

 

SMACZNEGO!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin