ZUPA Z KAPUSTY PO AUSTRIACKU - składniki:
• FOT. ARKADIUSZ ŚCICHOCKI / AG
CZAS PRZYGOTOWANIA: do 60 minut
POZIOM TRUDNOŚCI: łatwe
REGION: austriacka,szwajcarska
ILOŚĆ OSÓB: dla 4 osób
• 2 szalotki
• 4 marchewki
• 50 dag kapusty włoskiej
• 40 dag marynowanej dyni (ze słoika)
• 1 łyżka oleju
• 1.2 l bulionu warzywnego
• 2 łyżki pestek dyni
• 4 łyżki gęstej śmietany
• olej z pestek dyni
ZUPA Z KAPUSTY PO AUSTRIACKU - sposób przygotowania:Szalotki posiekaj, marchewki pokrój w plasterki. Wytnij głąb kapusty, oddziel liście i porwij je na kawałki. Osącz dynię, szalotki zeszklij na oleju. Dodaj marchewki i kapustę, smaż przez chwilę, zalej bulionem. Gotuj 18-20 minut pod przykryciem. Po 15 minutach dodaj dynię. Upraż pestki na suchej patelni. Zupę wlej do miseczek, każdą porcję udekoruj kleksem śmietany, posyp pestkami dyni i skrop olejem
very_significant_other