Austriacka zupa z kapusty.odt

(30 KB) Pobierz

 


ZUPA Z KAPUSTY PO AUSTRIACKU - składniki:


                       FOT. ARKADIUSZ ŚCICHOCKI / AG

CZAS PRZYGOTOWANIA: do 60 minut

POZIOM TRUDNOŚCI: łatwe

REGION: austriacka,szwajcarska

ILOŚĆ OSÓB: dla 4 osób


  2 szalotki

  4 marchewki

  50 dag kapusty włoskiej

  40 dag marynowanej dyni (ze słoika)

  1 łyżka oleju

  1.2 l bulionu warzywnego

  2 łyżki pestek dyni

  4 łyżki gęstej śmietany

  olej z pestek dyni

ZUPA Z KAPUSTY PO AUSTRIACKU - sposób przygotowania:Szalotki posiekaj, marchewki pokrój w plasterki. Wytnij głąb kapusty, oddziel liście i porwij je na kawałki. Osącz dynię, szalotki zeszklij na oleju. Dodaj marchewki i kapustę, smaż przez chwilę, zalej bulionem. Gotuj 18-20 minut pod przykryciem. Po 15 minutach dodaj dynię. Upraż pestki na suchej patelni. Zupę wlej do miseczek, każdą porcję udekoruj kleksem śmietany, posyp pestkami dyni i skrop olejem

Zgłoś jeśli naruszono regulamin