Zrazy cielęce zapiekane.doc

(619 KB) Pobierz
Zrazy cielęce zapiekane

Zrazy cielęce zapiekane

 

 

składniki

·         80 dag cielęciny łopatki lub sznyclówki

·         10 dag świeżej słoniny

·         200 mililitrów bulionu drobiowego

·         15 dag świeżego masła extra

·         Sól biała i pieprz czarny mielony do smaku

 

Sposób przygotowania

1.     Brytfannę do pieczenia posmarować grubo masłem .

2.     Cielęcinę pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry, każdy lekko rozbić tłuczkiem.

3.     W formie na przemian układać mięso i cienko pokrojone plastry słoniny posypując je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina .

4.     Wlać rosół, przykryć i piec godzinę w piekarniku o temperaturze 180 st. C.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin