Chlebek warzywny.rtf

(5 KB) Pobierz
Chlebek warzywny

Chlebek warzywny

 

Składniki na 8 porcji:

30 dag świeżego chleba razowego z pełnymi ziarnami

3-4 łodygi selera naciowego

10 dag wyłuskanych nasion dyni

2 ząbki czosnku

5 dag parmezanu

półczka natki pietruszki

2 jaja

1/4 szklanki keczupu

2 łki przegotowanej wody

 

Chleb rozkrusz, łodygi selera i natkę pietruszki drobno posiekaj, zmiel pestki dyni, czosnek przeciśnij przez praskę, a ser zetrzyj na tarce. Teraz lekko ubij jaja, a keczup rozcieńcz wodą. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę przełóż do małej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej buł tartą, dobrze ugnieć, po czym wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz około 30 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin