Rożki z wafelków
Składniki
andrut kwadratowy w srebrnym opakowaniuczekoladaściereczkipędzelekkrem gotowy - taki ubijany na mleku
;ajerkoniakwaniliowy do wyboru1 łyżeczka żelatynyalbo50 dag--serek marscapone3 łyżeczki żelatyny10 dag puder
ściereczki zmocz woda dobrze--- wykręć i przykryj nimi andrut odczekaj 5-7 minut i tu trzeba na wyczucie żeby nie przemoczyć wafla potnij na wielkość ci odpowiadająca nożyczkami kwadraty i zwiń dobrze ściskając końce czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i pędzelkiem posmaruj wnętrze rożka i krajeprzygotuj kolorowy kokos i maczaj w nim kraje rożka-- odstaw do wyschnięciajeśli robisz nadzienie z gotowego kremu to ubij tak jak jest na opakowaniu z tym ze pod koniec ubijania kremu dodaj 1 łyżeczkę żelatyny namoczonej---- rozpuszczonej---- ostudzonej---i workiem dekoratorskim z tulejka dekoratorska napełnij rożekjeśli serkiem jak ja tonamocz żelatynę w niewielkiej ilości wody jak napęcznieje rozpuść w kąpieli wodnej -- ostudźserek połącz z pudrem i ucierając dodaj żelatynęświetnie nadają się na urodziny dzieciom możemy w nich podawać lody ;słodycze ustawiając rożki w wysokich kieliszkachwyglądają superszybkie---tanie--- piękne
tilia62