Tęcza
Składniki
1 duże opakowanie okrągłych biszkoptów 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 szkl gorącej wody 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 4 różne galaretki o kontrastowych kolorach ( u mnie truskawkowa, gruszkowa, niebieska - wieloowocowa + jabłkowo-miętowa na wierzch deserku) owoce do dagracji ( u mnie truskawki) ewentualnie 3-4 łyżki cukru pudru
Blaszkę wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami.3 Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić.Mleko ubić cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość, a na wierzchu zostanie wyraźny ślad po trzepaczce.Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3-4 łyżki na przemian tak jak ciasto zebra się wylewa. Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale.
Wstawić do lodówki na 1-2 godziny.Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu
tilia62