Rogout drobiowe z grzybami.doc

(20 KB) Pobierz
- 60 dag filetów z kurczaka

·        60 dag filetów z kurczaka

·        60 dag mieszanych grzybów

·        2 łyżki margaryny

·        1 cebula

·        1/5 litra śmietany

·        1/2 pęczka natki pietruszki

·        sok z 1/2 cytryny

·        sól , pieprz

 

 

     Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na 1 łyżce margaryny wyjąc i

odstawić w ciepłe miejsce,cebule pokroić w kostkę zeszklić na reszcie

margaryny . Grzyby pokroić na kawałki dodać do cebuli smażyć na

ostrym ogniu cały czas mieszając , dodać mięso i śmietanę doprawić

solą i pieprzem , gotować około 10 min na wolnym ogniu . Dodać

pietruszkę i cytrynę i jak trzeba sól i pieprz .

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin