Rawioli z nadzieniem szpinakowo- twarogowym.doc

(20 KB) Pobierz

RAWIOLI Z NADZIENIEM SZPINAKOWO-TWAROGOWYM

 

·        27 dag mąki

·        3 jajka

·        6 łyżek oleju

·        50 dag mrożonego szpinaku

·        1 mała cebula

·        1 łyżka margaryny

·        15 dag twarogu

·        sól , pieprz, gałka muszkatałowa

·        1 białko

·        2-3 pomidory

 

              Z mąki , jajek , 2 łyżek oleju i szczypty soli przygotować ciasto , odstawić na 30min. Szpinak rozmrozić , cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na margarynie , dodać szpinak i dusić ok 2 min. dodać pokruszony twarożek doprawić solą , pieprzem i gałką muszkatałową . Zrobić pierożki , pomidory obrać ze skórki pokroić w kostkę poddusić na reszcie oleju doprawić .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin