CERDON BLEU Z SZYNKĄ I SEREM
· 4 cienkie sznycle wieprzowe
· 80 dag pieczarek
· 4 plasterki gotowanej szynki
· 4 plasterki żółtego sera
· 1 jajko
· 5 łyżek bułki tartej
· 4 łyżki masła
· 2 łyżki mąki
· 1 łyżka śmietany kremówki
· ½ pęczka natki pietruszki
· ½ pęczka szczypiorku
· sól , pieprz
Sznycle obłożyć serem i szynką , złożyć , lekko docisnąć , obtoczyć w mące , jajku , bułce tartej . Rozgrzać masło usmażyć kotlety , zdjąć i zabezpieczyć przed wystygnięciem , na tym samym tłuszczu smażyć pokrojone pieczarki na złotobrązowo , zieleninę posiekać i wsypać do pieczarek doprawić solą i pieprzem .
g-alf