Cerdon bleu z szynką i serem.doc

(21 KB) Pobierz

CERDON BLEU Z SZYNKĄ I SEREM

 

·        4 cienkie sznycle wieprzowe

·        80 dag pieczarek

·        4 plasterki gotowanej szynki

·        4 plasterki żółtego sera

·        1 jajko

·        5 łyżek bułki tartej

·        4 łyżki masła

·        2 łyżki mąki

·        1 łyżka śmietany kremówki

·        ½ pęczka natki pietruszki

·        ½ pęczka szczypiorku

·        sól , pieprz

 

                  Sznycle obłożyć serem i szynką , złożyć , lekko docisnąć , obtoczyć w mące , jajku , bułce tartej  . Rozgrzać masło usmażyć kotlety , zdjąć i zabezpieczyć przed wystygnięciem , na tym samym tłuszczu smażyć pokrojone pieczarki na złotobrązowo , zieleninę posiekać i wsypać do pieczarek doprawić solą i pieprzem .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin