Pieczeń ziołowa.doc

(21 KB) Pobierz

PIECZEŃ ZIOŁOWA

 

·        1 czerstwa bułka

·        75 dag mielonego mięsa wołowego

·        1 jajko

·        1 łyżeczka musztardy

·        12 dag żółtego sera

·        1 pęczek szczypiorku , pietruszki , koperku

·        4 łyżki śmietany kremówki

·        1 łyżeczka soli

·        1 łyżka oleju

·        szczypta papryki i pieprzu

 

                     Bułkę namoczyć , cebulę posiekać , mięso zagnieść z jajkiem bułką musztardą i cebulą na jednolitą masę doprawić na pikantnie solą , pieprzem i papryką . Folię aluminiową posmarować olejem , przełożyć mięso posypać startym serem i zieleniną , ostrożnie zrolować , zacisnąć folię na brzegach , piec 1 godz. W 200 ‘ C

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin