Żur na białej kiełbasie.doc

(20 KB) Pobierz

ŻUR NA BIAŁEJ KIEŁBASIE

 

Ø     2 białe kiełbasy

Ø     1 pęczek włoszczyzny

Ø     1 ½ szklanki ukiszonego żuru

Ø     2 ząbki czosnku

Ø     10 dag pieczarek

Ø     1 liść laurowy

Ø     1 cebula

Ø     1 jajko na twardo

Ø     ½ szklanki kwaśnej śmietany

Ø     sól , pieprz

 

            Do 1 ½ wrzącej wodu wrzucić kiełbasę , czosnek , liść , włoszczyznę , cebulę i zagotować , doprawić solą i pieprzem , ugotowaną kiełbasę wyjąć , odcedzić wywar , ponownie zagotować , dodać pieczarki , po 5 min. wlać żur i zagotować , dodać śmietanę , roztarty czosnek i posiekane jajko , doprawić do smaku .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin