Krem z cukini.doc

(21 KB) Pobierz

KREM Z CUKINI

 

Ø     50 dag cukini

Ø     1 mała cebula

Ø     1 łyżka oleju

Ø     1 ½ szklanki rosołu

Ø     1/5 litra śmietany kremówki

Ø     15 dag kiełbasy zwyczajnej

Ø     1 pęczek koperku

Ø     sól , pieprz , gałka muszkatałowa

 

            Część cukini pokroić w plasterki , część w kostkę , cebulę posiekać , plastry cukini podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju , zdjąć z patelni , na tym samym tłuszczu smażyć cebulę i pokrojoną w kostkę cukinię , zalać rosołem , gotować na małym ogniu ok.5min. i przetrzeć przez sito , wymieszać ze śmietaną , doprawiś solą , pieprzem i gałką .

Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki , podgrzać w zupie , włożyć podsmażone plastry cukini , dodać posiekany koperek .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin