Gazpachozielony ogórek2-3 dojrzałe pomidorypo pół strąka zielonej i żółtej paprykimała cebula2 łyżeczki koncentratu pomidorowegokromka białego chlebałyżka oliwy z oliweksól, pieprzząbek czosnkuOgórek obrać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki. Paprykę umyć. Warzywa pokroić w małą kostkę, część odłożyć. Kromkę chleba namoczyć, cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zmiksować dokładnie pokrojone warzywa z odciśniętym chlebem, cebulą i obranym ząbkiem czosnku. Dodać koncentrat pomidorowy i olej. Przyprawić. Dodać odłożone warzywa pokrojone w kostkę, wymieszać. Gazpacho podawać dobrze schłodzone.
hazelleyes86