Zupa krem z kalafiora.rtf

(5 KB) Pobierz
Zupa krem z kalafiora

Zupa krem z kalafiora

 

Składniki na 5 porcji:

kalafior

cebula (lub por)

2 łki oleju

3-4 szklanki rozcieńczonego Bulionu warzywnego w płynie WINIARY

(przygotowanego wg przepisu na opakowaniu)

sałata

3-4 łki posiekanego koperku

4 łki śmietany

l

 

Cebulę posiekaj i zeszklij w rondlu na oleju, dorzuć różyczki kalafiora i wlej bulion. Gotuj pod przykryciem, aż kalafior zmięknie. Do tego dodaj oczyszczone i poszarpane na kawałeczki liście sałaty oraz koperek (2 łki).

 

Zupę ponownie zagotuj, a następnie zmiksuj i dodaj soli do smaku. Już na talerzach zapraw ją śmietaną i posyp koperkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin