sałatka z fasoli.doc

(21 KB) Pobierz

Sałatka z fasoli

Przygotowanie: 25 minut
Gotowanie: ok.1 godziny
Trudność: łatwa


SKLADNIKI:

Składniki

·         5 dag dużej białej suszonej fasoli

·         5 dag zielonej suszonej fasoli

·         5 dag czerwonej suszonej fasoli

·         10 dag fasolki szparagowej

·         2 ząbki czosnku

·         1 cebula

·         2 jajka ugotowane na twardo

·         zielona pietruszka

·         mój sos vinaigrette

ETAPY PRZYGOTOWANIA:
1. Fasolę namoczyć poprzedniego dnia.Odcedzić.Zalać dużą ilością wody i gotować każdą osobno około godziny.Ostudzić.Fasolkę szparagową oczyścić z włokien,wrzucić do wrzącej wody i gotować 15 minut.Ostudzić.
2. Jajka pokroić w gruba kostkę.Cebulę i zieloną pietruszkę drobno posiekać.Czosnek obrać i rozetrzeć.Sos vinaigrette(podwójna porcja) wcześniej zrobiony wymieszać z cebulą,czosnkiem,pietruszką i jajkami.
3. Fasolę i fasolkę szparagową przełożyć do miski i wymieszać z pozostałymi składnikami

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin