Hamburgery.doc

(216 KB) Pobierz
Hamburgery

Hamburgery

Początek formularza

SKŁADNIKI:

mielona wołowina [40 dag]

cebula [1 szt.] (drobno posiekana)

sól (do smaku)

pieprz (do smaku)

olej (do smażenia)

             

Dół formularza

Przygotowanie:

Cebulę obrać, posiekać (powinno być ok. 2–3 łyżek posiekanej cebuli). Wołowinę wymieszać z cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Od razu uformować płaskie kotleciki i kłaść je na rozgrzany olej, smażyć 4–8 min na średnim ogniu, nie przewracając ich zbyt często, by z mięsa nie wyciekał sos. Podawać z bułką i keczupem. Hamburgery można też upiec na grillu i włożyć w nadkrajane ciepłe bułki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin