Kotlet dworski.odt

(10 KB) Pobierz

 

 

Kotlet dworski

 

 

Składniki na 5 porcji :

 

700g schabu bez kości, 5 plastrów szynki wędzonej,

5 jaj, ugotowanych na twardo, 2 łyżki mąki pszennej,

1-2 jajka, 6 łyżek bułki tartej, tłuszcz do smażenia, sól, pieprz.

 

Sposób przyrzadzenia :

 

1. Schab umyć, osączyć, pokroić na 5 porcji i dokładnie rozbić.

2. Na każdym plastrze mięsa ułożyć szynkę i całe jajko. Posypać przyprawami.

3. Mięso zwinąć w rulon, obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu ok3min z każdej strony. Podawać z ziemniakami i jarzynami.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin