Sałatka z papryki, pomidorów i cebuli.odt

(12 KB) Pobierz

Składniki

 

   * papryka czerwona lub zielona 1 kg

    * cebula 2 szt.

    * pomidory 4 szt.

    * cukier 2 łyżeczki

    * kwasek cytrynowy 1 łyżeczka

    * czosnek 2 ząbki

    * koper 1 garść nasion

    * ziele angielskie 1 szczypta

    * pieprz 1 szczypta

    * sól 1 szczypta

    * woda 1 litr

 

Sposób przyrządzenia

 

Paprykę obgotować przez cztery minuty, oczyścić z nasion, pokroić w paski, a pomidory w plastry. Cebulę obrać, pokroić w paski i obgotować. Zagotować wodę z przyprawami. Zalewę wlać do 1/3 wysokości słoików, ułożyć warzywa i uzupełnić zalewą. Słoiki zamknąć i pasteryzować w temp. 90 st. C przez pół godziny.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin