Ciasto czekoladowe.rtf

(1 KB) Pobierz

Ciasto czekoladowe

 

Składniki

 

    * 4 jajka

    * 20 dkg cukru

    * 250 dkg margaryny Palma

    * tabliczka gorzkiej czekolady

 

    * 40 dkg mąki

    * 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    * 20 dkg krówek

    * polewa czekoladowa

 

Opis przygotowania

Jajka i cukier ubić na puszysty krem.Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, dodać pokrojoną margarynę. Mieszając podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się rozpuszczą, przestudzić. Ciepłą masę połączyć z masą jajeczną. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Tortownicę natłuścić masłem i wysypać tartą bułką. Przelać do niej ciasto, wstawić do piekarnika o temperaturze 200 c i piec około 30 minut. Ciasto przestudzić, wyjąć z formy, przekroić na połowę. Krówki wrzucić do rondelka, podlać odrobiną wody, ciągle mieszając podgrzać aż się rozpuszczą. Ciasto przełożyć ciepłą masą przygotowaną z krówek i ostudzić. Polać rozpuszczoną polewą, schłodzić. Smacznego!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin