1 galaretka agrestowa1 galaretka wiśniowa1 galaretka truskawkowa1 kg białego sera w wiadereczkumrożone truskawki
Galaretkę wiśniową i agrestową rozpuścić każdą w szklance wody z dodatkiem
1 łyżki cukru. Dokładnie rozmieszać, zostawić do ostygnięcia.
Ser podzielić na pół. Do jednej części dodać ostudzoną galaretkę agrestową, zmiksować, przelać do tortownicy o średnicy 20 cm. Wstawić do lodówki, aby masa zastygła.
Drugą porcję sera zmiksować z galaretką wiśniową, ostrożnie wylać na zastygniętą masę z galaretką agrestową.
Tortownicę wstawić do lodówki do zastygnięcia kolejnej warstwy.Galaretkę truskawkową rozpuścić z dodatkiem 1 łyżki cukru w 1,5 szklanki wody. Do gorącej galaretki włożyć zamrożone truskawki. Kiedy galaretka ostygnie (trwa to dosłownie chwilkę), wyłożyć truskawki na zastygnięte masy i zalać galaretką. Wstawić do lodówki
0,7 litra śmietany kremówki1 szklanka cukru pudru3 łyżki żelatyny2 galaretki różnokolorowekwasek cytrynowy3/4 szklanki gorącej wody do żelatynyowocegalaretka do przybrania
Dwie różnokolorowe galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody, zostawić do zastygnięcia. Kiedy zastygną - pokroić w kostkę.Śmietanę ubić z cukrem, do ubitej masy dodać pokrojoną w kostkę galaretkę oraz żelatynę (rozpuszczoną w gorącej wodzie i ostudzoną). Wszystko wymieszać i wlać do tortownicy. Na wierzchu można rozłożyć owoce i zalać je galaretką. Wstawić do lodówki, aby zastygło.
belotek