Zupa pomidorowa z ryżem i mielonym mięsem.rtf

(6 KB) Pobierz
Zupa pomidorowa z ry¿em i mielonym miêsem

Zupa pomidorowa z ryżem i mielonym mięsem

 

Składniki na 4 porcje:

1 l soku pomidorowego (z kartonu)

25 dag mielonej wołowiny

2 cebule

15 dag ryżu

l

pieprz

po szczypcie cukru i pieprzu cayenne

natka pietruszki

 

Ryż opłucz i osącz. Cebulę obierz, umyj, a potem drobno posiekaj. Na uprzednio rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, a następnie dodaj mięso i ryż. Razem smaż około 5 minut, cały czas mieszając.

 

Ryż, mięso i cebulę zalej sokiem, po czym dopraw solą i pieprzem. Gotuj pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec gotowania zupę dopraw do smaku cukrem i pieprzem cayenne.

 

Zupę rozlej na talerze i posyp posiekaną natką.

 

Zupa będzie bardziej pożywna, jeśli doprawisz ją śmietana, a na koniec gotowania wrzucisz pokrojone w kostkę pomidory z puszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin