piersi w glazurze.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
70612872 UNPDF
Piersi w glazurze
Składniki
1 kg piersi kurczaka (bez skóry i kości), pół szklanki mąki, 2 jaja,
po pół łyżeczki soli i pieprzu, olej do smażenia. Glazura: 1/3
szklanki sosu sojowego, 1/3 szklanki miodu płynnego, łyżka
wytrawnego sherry, szczypta sproszkowanego imbiru, ząbek
czosnku; łyżeczka nasion sezamu, łodyga selera naciowego do
przybrania
Sposób przyrządzania
Pokroić mięso na małe kawałki, obtoczyć w rozmąconym jaju, następnie w mące
wymieszanej z solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć kawałki kurczaka,
zrumienić. W garnuszku podgrzać sos sojowy, miód, sherry, imbir i zmiażdżony czosnek.
Usmażone kawałki mięsa osączyć z oleju, zanurzyć w glazurze sojowo-miodowej,
przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać sezamem i wstawić do gorącego
piekarnika na 20 min. Po 10 min pieczenia jeszcze raz posmarować po wierzchu glazurą.
Podawać z pikantnie przyprawionym ryżem i surówką z kapusty pekińskiej lub mizerią.
(100 g - 165 kcal).
Plik z chomika:
inverna
Inne pliki z tego folderu:
bigos kresowy.jpg
(373 KB)
bigos pyszne resztki.docx
(220 KB)
bitki aromatyczne w tartych warzywach aip-fodmap.doc
(702 KB)
bigos z fasolą, suszonymi pomidorami i chili.docx
(41 KB)
bigos z kurczakiem w wersji dietetycznej.docx
(33 KB)
Inne foldery tego chomika:
@ kuchnie świata
@ mikrofala
@ wolnowar
babeczki muffinki
Buddy Valastro gotuje
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin