Domowa zupa Ogórkowa!.rtf

(2 KB) Pobierz

                                              

 

 

 

 

 

                                 ęłęóDomowa zupa Ogórkowa!

 

 

 

ęłęóSkładniki:

·         1 woreczek kiszonych ogórków

·         10 dag kiełbasy wiejskiej

·         3 cebule

·         4 ziemniaki

·         1 marchewka

·         1 ząbek czosnku

·         1 kostka rosołowa

·         4 łyżki śmietany


Sposób przyrządzenia:
Krok 1. Cebulę skroić w drobną kostkę i zeszklić na łyżce masła.
Krok 2. Dodać pokrojoną [w półksiężyce] kiełbasę, czosnek, następnie dodajemy ogórki starte na tarce o dużych oczach i kontynuować duszenie od czasu do czasu mieszając.
Krok 3. Do osobnego garnka wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki - zalewamy wodą dodajemy kostkę rosołową i gotować do momentu, aż jarzyny będą miękkie.
Krok 4. Do wywaru warzywnego [marchewka + ziemniaki] dodajemy całą zawartość z pierwszego garnka [ starte ogórki, kiełbaska, czosnek] i kontynuujemy gotowanie przez około jeszcze 5 minut, ale na lekko zmniejszonym ogniu - po upływie około 3 minut dodać do zupy 4 łyżki śmietany i pogotować jeszcze około 2 minutki i zdjąć z ognia.

·         Zupa gotowa do podania na stół. Jej charakterystyczny wyrazisty smak i aromat zadowoli każde nawet to najbardziej wybredne podniebienie

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin