Węgierska zupa gulaszowa.rtf

(1 KB) Pobierz

                           Węgierska zupa gulaszowa

 

 

 

  

 

Czas przyrządzania : 04:00

Kategoria: Zupy.

Ilość porcji: 4

Składniki:

      1/2 kg wołowiny

        włoszczyzna

      3 szt cebul

      5 szt ziemniaków

      1 łyżka mąki

      2 łyżki masła

        papryka ostra -- w proszku

        liść laurowy

      4 ziarna ziela angielskiego

      6 ziaren pieprzu czarnego

 

1. Z mięsa i włoszczyzny ugotować rosół. Gdy mięso będzie miękkie,           przecedzić rosół i dodać ziemniaki pokrojone w dużą kostkę.

2. Cebulę obrać, posiekać dość grubo, zasmażyć na maśle.                                     Gdy cebula jest już zasmażona dodać mąkę i zrobić rumianą zasmażkę.          Dodać do niej paprykę (do smaku - jak kto lubi) i zagotować z zupą.

3. Mięso pokroić w kostkę, dodać do zupy. Zagotować i podawać.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin