Kangur z grilla lub rusztu.pdf
(
94 KB
)
Pobierz
259308379 UNPDF
Kangur z grilla lub rusztu.
Składniki:
1 kg filet z kangura
Marynata:
1/3 szklanki oliwy
1/3 szklanki octu winnego
1/3 szklanki wody
6 goździków
2 łyżeczki soli
3 listki laurowe
6 ziaren czarnego pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki marynaty wymieszać, doprowadzić do wrzenia,
gotować 5 minut na małym ogniu, schłodzić.
Z mięsa wykroić steki o grubości 3 cm, usunąć błony żyły.
Tak przygotowane porcję mięsa zalać przygotowaną marynatą,
odstawić na dwie doby do lodówki.
Piec na dobrze nagrzanym grillu lub ruszcie w piekarniku.
Czas pieczenia uzależniamy od indywidualnych gustów.
Podawać z pieczarkami z patelni i ulubioną sałatą.
Smacznego. lear...
Plik z chomika:
martunia.n
Inne pliki z tego folderu:
Aromatyczne sznycle z kurczaka.pdf
(30 KB)
Podpiwek.doc
(25 KB)
podpiwek.jpeg
(21 KB)
Przepis na podpiwek.docx
(11 KB)
POTRAWY WIELKANOCNE.doc
(144 KB)
Inne foldery tego chomika:
►Śpiew Ptaków
a...RELIGIA
Biblia mp3
Ciekawe pomysły
Czystość
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin