Ciasto czekoladowe.doc

(22 KB) Pobierz
Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe

- Mam jedną uwagę. Do tego przepisu potrzebny jest mikser. Dzięki niemu przygotowanie ciasta (bez pieczenia) trwa niemal tak krótko, jak przeczytanie przepisu.

Jak to zrobić:
Nasmaruj formę do ciasta masłem i wyłóż dno kółkiem z papieru. Orzechy, migdały i 2 tabliczki czekolady zmiel na proszek w mikserze. Oddziel białka od żółtek. Masło, żółtka i cukier wymieszaj na jednolitą masę. Zmieszaj masło z orzechami. Ubij białka na pianę. Delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami tak, żeby piana nie opadła.
Wylej masę do formy i wyrównaj. Pokrusz trzecią tabliczkę czekolady i powciskaj kawałki do środka.
Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C na około godzinę.

Produkty potrzebne do przepisu

·         100 g cukru

·         3 tabliczki czekolady

·         6 jajek

·         1 1/4 kostki masła

·         150 g migdałów

·         150 g orzechów włoskich

·         papier pergaminowy do pieczenia

 


 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin