Tarta różnobarwna z owocami.pdf

(42 KB) Pobierz
21035681 UNPDF
Tarta różnobarwna z owocami
Składniki
Ciasto: 25 dag mąki, 10 dag masła, 2 łyżki
cukru, jajo,2 łyżki mleka.
Nadzienie: 50 dag owoców (kiwi, banany,
truskawki), 2 łyżki konfitury morelowej,
opakowanie galaretki owocowej
Sposób przyrządzania
Z mąki, masła, cukru, jaja i mleka szybko zagnieść ciasto,
uformować z niego kulę i włożyć na godzinę do lodówki. Owoce
umyć, obrać, pokroić. Ciasto cienko rozwałkować i wyłożyć nim
formę posmarowaną tłuszczem. Ciasto ponakłuwać widelcem.
Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ostudzić, wyjąć z
formy i posmarować konfiturą morelową. Na wierzchu ułożyć
owoce i zalać je tężejącą galaretką. Ozdobić bitą śmietaną.
 
21035681.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin