Malinowe ciasto z bazylią.doc

(87 KB) Pobierz
Malinowe ciasto z bazylią

Malinowe ciasto z bazylią

Składniki:

150g miękkiego masła
150g cukru pudru
3 jajka
1 cytryna
1 garść świeżej bazyli
200g mąki
½ op. drożdży w proszku
½ łyżeczka soli
200g świeżych malin

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do temp. 160 st.C

Za pomocą Neo Trzepaczki  w Misce do ciasta Finezja, ubij cukier z masłem do uzyskania jednolitej, puszystej konsystencji.

Wbijaj po jednym jajku i wymieszaj ze skórką startą z jednej cytryny.

Posiekaj liście bazyli w Rozdrabniaczu.

Dodaj przesianą mąkę z drożdżami i sól, wymieszaj Silikonową Łyżką.

Połóż formę Silikonowy Król na kratce piekarnika, wylej cienką warstwę ciasta, ułóż maliny, następnie wlej resztę ciasta wrzucaj pozostałe owoce.  

Piecz w rozgrzanym piekarniku przez ok. 40 – 45 minut lub do czasu aż wykałaczka włożona do środka ciasta będzie sucha. 

Pozostaw do wystygnięcia na 15 minut przed wyjęciem z formy.  Podawaj kiedy ostygnie.

Drukuj

atr_recipe

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin