Składniki:
150g miękkiego masła150g cukru pudru3 jajka1 cytryna1 garść świeżej bazyli200g mąki½ op. drożdży w proszku½ łyżeczka soli200g świeżych malin
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do temp. 160 st.CZa pomocą Neo Trzepaczki w Misce do ciasta Finezja, ubij cukier z masłem do uzyskania jednolitej, puszystej konsystencji.Wbijaj po jednym jajku i wymieszaj ze skórką startą z jednej cytryny.Posiekaj liście bazyli w Rozdrabniaczu.Dodaj przesianą mąkę z drożdżami i sól, wymieszaj Silikonową Łyżką.Połóż formę Silikonowy Król na kratce piekarnika, wylej cienką warstwę ciasta, ułóż maliny, następnie wlej resztę ciasta wrzucaj pozostałe owoce. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez ok. 40 – 45 minut lub do czasu aż wykałaczka włożona do środka ciasta będzie sucha. Pozostaw do wystygnięcia na 15 minut przed wyjęciem z formy. Podawaj kiedy ostygnie.
Drukuj
atr_recipe
ystyna1