Schab faszerowany żółtym serem.doc

(21 KB) Pobierz
Schab faszerowany żółtym serem ;

Schab faszerowany żółtym serem ;
75 dkg schabu bez kości
10 plasterków żółtego sera np;ementaler
4 łyżki piwa
1 główka sałaty
1 łyżeczka musztardy 3 łyżki octu winnego
1 łyżeczka kminku
sól .pieprz
6 łyżek oleju jeżeli pieczemy w naczyniu żaroodpornym jeżeli pieczemy w ultra plusie nie potrzebujemy oleju
schab natrzeć dokładnie solą i pieprzem przełożyć do ultra plusa posypać kminkiem i skropić piwem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec ok 70 minut
upieczone mięso wyjąć z piekarnika odstawić na 10 minut następnie schab ponacinać nożem szefa kuchni lub innym ostrym nożem w nacięciach umieszczać plastry żółtego sera włożyć z powrotem do ultra plusa i zapiekać aż ser się roztopi
umytą osuszoną sałatę porozrywać na kawałki musztardę wymieszać z octem winnym i olejem doprawić do smaku solą i pieprzem
sałatę przyprawić sosem tuż przed podaniem schab podawać na półmisku obłożony liśćmi salaty
Potrawa smakuje najlepiej z ziemniakami z wody ,posypanymi koperkiem lub świeżym białym pieczywem

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin