sałatka z buraczków z papryką.docx

(30 KB) Pobierz

sałatka z buraczków z papryką

Usuń z koszyka

papryka

pół kg

Usuń z koszyka

cebula

2 szt

Usuń z koszyka

cukier

1 szklanka

Usuń z koszyka

olej

1 szklanka

Usuń z koszyka

ocet

pół szklanki

Usuń z koszyka

sól

1 łyżka

Usuń z koszyka

woda

pół litra

Usuń z koszyka

buraki

ugotowane | 3 kg

ugotowane buraczki zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w plasterki paprykę w kostkę, zrobić zalewę z oleju octu, wody i soli zagotować dodać do niej cebulę i paprykę po chwili dodać buraczki gotować około 10 minut. Gorącą sałatkę nakładać do czystych i suchych słoików. Słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem.Po Przestygnięciu postawić normalnie.Przechowywać w chłodnym miejscu.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin