Składniki:
· 2 piersi z kurczaka
· 1/2 kapusty pekińskiej
· przyprawa Kebab Gyros (np.Prymat)
· wegeta mała
· keczup mały łagodny
· puszka kukurydzy
· cebula
· ogórki konserwowe duży słoik
· majonez mały
· śmietana mała
Sposób przygotowania:Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i posypać przyprawą Kebab Gyros i podsmażyć na patelni. Kapustę pekińską pokroić drobno i wymieszać z wegetą i odsączyć z soku jaki wypuści. Cebulę pokroić drobno i posoilić a następnie wyduścić z soku. Ogórki konserwowe pokroić dorbno w kostkę. Majonez wymieszać ze śmietaną. W misce szklanej układać zaczynając od: pierś kurczaka, polewamy keczupem aby przysłonić mięso na to wsypujemy kukurydzę, następnie ogórki, kolejna idzie cebula i na to majonez ze śmietaną. Na koniec układamy kapustę pekińską z wegetą. I gotowe.
martunia.n