Rybne klopsiki w marynacie.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
34420167 UNPDF
Rybne klopsiki w marynacie
Składniki
1 kg filetów rybnych, 2 jaja, pół szklanki bułki tartej, pieprz, łyżka
vegety, mąka do obtaczania, olej do smażenia, sól. Marynata: pół
szklanki octu 6-proc., 2 szklanki wody, 2 liście laurowe, łyżeczka
ziela angielskiego, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Składniki marynaty zagotować i ostudzić. Ryby umyć, osuszyć i zemleć. Dodać jaja,
bułkę tartą, 2 łyżki zimnej wody i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Z masy uformować
okrągłe klopsiki, obtoczyć je w mące i usmażyć na oleju. Ostudzić, włożyć do słoja i zalać
zimną marynatą. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 dni. Marynowane klopsy można
przechowywać około 10 dni. (100 g > 130 kcal).
Plik z chomika:
osmosal
Inne pliki z tego folderu:
Zapiekanka z ryby i ziemniaków.pdf
(52 KB)
Zapiekanka z ryb i warzyw.pdf
(58 KB)
Wykwintna przystawka z łososia i awokado.pdf
(49 KB)
Węgorz w cieście.pdf
(58 KB)
Tymbaliki z białej ryby.pdf
(31 KB)
Inne foldery tego chomika:
Dania dla zakochanych
Dymplomy na wesoło
Kurs PS - Fotomontaże i efekty _ Hasło KURS
Mapy turystyczne i przewodniki
porady
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin