Czas przygotowania: 15 minut, czas gotowania: 50 minut
Składniki na naleśniki:
· 1/2 szklanki wody
· 1/2 szklanki mleka
· 2 duże jajka
· 2 łyżki stopionego masła + trochę masła do smarowania patelni
· 1 szklanka mąki
· szczypta soli
Składniki na nadzienie:
· 680 g pełnotłustego sera ricotta
· 1 czubata szklanka startej mozzarelli
· 1/4 szklanki startego sera pecorino
· 1 ząbek czosnku, zgnieciony lub przepuszczony przez praskę
· 2 łyżki posiekanej pietruszki
· 1 łyżka posiekanej bazylii
· sól do smaku
Składniki do sosu:
· 1 puszka pomidorów w kawałkach
· 220 g słodkiej włoskiej kiełbasy
· 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę
· 1/4 obranego i startego ziemniaka (najlepiej odmiana Idaho)
· 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
· 1/2 łyżeczki soli
· kilka ziaren czarnego pieprzu
· opcjonalnie szczypta cukru
· 2 łyżki posiekanej bazylii
· 1 szklanka startego parmezanu
Sposób przygotowania:
Demoni