Zupa julienne.pdf
(
38 KB
)
Pobierz
4244010 UNPDF
Zupa julienne
Składniki
2 marchewki, pietruszka, mały kawałek selera korzeniowego,
mała cukinia, por, 10 dag mrożonej fasolki szparagowej, 2
pomidory, cebula, łyżka masła, 2 łyżki maggi w płynie do zup, 3
łyżki posiekanej zieleniny (koperku i natki pietruszki), pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Marchewkę, pietruszkę, seler i cukinię obrać, pokroić w makaroniki (najlepiej w
malakserze). Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Por, cebulę i pomidory pokroić w
półplasterki. Do garnka wlać 6 szklanek wody, zagotować, wrzucić fasolkę i, gdy woda
ponownie zawrze, włożyć pozostałe warzywa oprócz pomidorów. Gdy jarzyny będą
prawie miękkie, dodać pomidory, masło i zieleninę. Po 1-2 min zdjąć zupę z ognia,
doprawić i od razu podawać. (100 g - 20 kcal).
Plik z chomika:
wojtek09870
Inne pliki z tego folderu:
Cebulowa(1).pdf
(45 KB)
Chłodnik z buraczków.pdf
(32 KB)
Czosnkowa.pdf
(29 KB)
Flaczki z jarzyn.pdf
(51 KB)
Flamandzka zupa z drobiu.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
zupy
Zupy 2
zupy kwaśnice
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin