Pasztet z królika z pistacjami.pdf

(234 KB) Pobierz
670185299 UNPDF
Pasztet z królika z pistacjami
Ilość porcji dla 4-6 osób Czas przygotowania wynosi 2 godziny
Niezbędne składniki:
600 g mięsa z królika
200 g wątróbek drobiowych
150 g pistacji
1 kajzerka
200 g słoniny
1 cebula
5 jaj
Przyprawy KAMIS:
3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Przyprawa Pasztet szlachecki z pieca”
Sposób przygotowania:
Wątróbkę z cebulą podsmażyć dodać mięso królika liście laurowe oraz ziele angielskie
Podlać wodą i dusić około 40 minut Pod koniec dodać bułkę i wystudzić Całość zmielić 2-3
razy, dodać jaja przyprawę Pasztet szlachecki z pieca pistacje dokładnie wymieszać
Zamrożoną słoninę pokroić w bardzo cienkie plastry wyłożyć nimi formę do pasztetu
dodać masę dokładnie ubić Piec około 50 minut w temp 170 st
670185299.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin